top of page

OM MIG

IMG_2708_edited.jpg

Ända sedan min barndom har jag brunnit extra mycket för utsatta grupper i samhället. Jag har alltid haft svårt att stå ut med att människor behandlas olika, vilket alltför ofta innebär att de som har det som svårast inte får tillräckligt. Efter en brokig karriär, där lejonparten bestod av projektledning inom IT-branschen, sökte jag mig tillbaka till mitt kall att hjälpa utsatta människor och grupper. Under psykologutbildningen som jag slutförde för tio år sedan var jag en del av uppstarten av WeMind. Sedan har jag hjälpt barn och familjer på BUP i många år och därefter återgick jag till WeMind där jag behandlade vuxna personer inom specialistpsykiatrin. Då efterfrågan på psykologisk behandling är omättlig och det är omöjligt att möta de behoven på traditionellt sätt i den skala det behövs växte min frustration. Jag kunde bara hjälpa några få i taget. 

En av lösningarna jag såg var att kombinera min kunskap inom IT med min psykologiska kunskap. Därför har jag ägnat senare delen av karriären åt att utveckla digital psykologisk behandling och digitala system för att kunna ge fler behövande psykologisk behandling.

Nu driver jag egen mottagning tillsammans med andra seniora psykologer där jag träffar klienter fysiskt och digitalt samtidigt som jag stöttar initiativ inom digital hälsa. 

I min kontakt med klienter arbetar jag med kognitiv beteendeterapi. Min utgångspunkt är alltid att det finns förståeliga skäl till att en kommit till mig och att en känner och agerar som en gör - även om de inte är tydliga från början. Kontakten med mig ska präglas av trygghet, öppenhet från båda håll och proffessionalism från min sida.

Om mig: About Me

JOEL FORSBOM

Alltid nyfiken - aldrig dömande

PSYKOLOG I SPECIALISTPSYKIATRIN

Evidensbaserad specialistbehandling av vuxna med ångest eller depression

BARNPSYKOLOG

Behandling och utredning av barn och unga med svår psykisk ohälsa. Föräldraträning och familjebehandling.

PROJEKTLEDARE OCH PRODUKTANSVARIG

Utvecklingsprojekt och produktansvar inom IT och digital hälsa

FÖRELÄSARE

Föreläsningar om psykisk hälsa och utveckling.

Om mig: Credentials
bottom of page